Tudor Buhnaci – Studentul de nota zece al Facultății de Drept de la USM

10424233_729126463840580_6054431110340273745_n
Foto: Tudor Buhnaci, student în anul II la Universitatea de Stat din Moldova.

Ministerul Educației al Republicii Moldova vă prezintă astăzi istoria de succes a lui Tudor Buhnaci, student în anul II la Universitatea de Stat din Moldova. Tudor este unul dintre cei circa o mie de studenți, care au reușit după sesiunea de vară 2014 să treacă la studii cu finanțare din buget.

Tudor Buhnaci studiază dreptul la USM și este unul dintre studenții care a obținut 10 pe linie la sesiunea din vară, reușind să obțină o bursă de la stat, după ce anterior a învățat pe bază de contract. Acest lucru a devenit posibil începând cu anul 2014, atunci când la inițiativa Ministerului Educației, locurile cu finanțare de la stat, cu excepția celor destinate copiilor orfani și invalizilor de gradul I și II, sunt scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară.

Tudor a absolvit Liceul Teoretic din satul Colicăuți, Briceni și este mulțumit că a reușit să obțină o astfel de performanță. Banii economisiți, zece mii de lei, îi va cheltui pentru cărți și pentru o vacanță în Grecia, el fiind pasionat de cultura și civilizația acestei țări. Întrebat cum a reușit să ia note mari la ambele sesiuni, tânărul ne-a spus că și-a pus drept scop să obțină un loc la buget chiar din momentul în care a fost admis la universitate. Drept urmare, și-a stabilit o listă de priorități în care învățătura e pe primul loc. A renunțat la multe activități, care îi răpeau din timp, nu însă și la sport, care îl ajută să își organizeze mai bine timpul.

Vorbește cu pasiune despre dreptul civil, dar spune că, în general, toate cursurile de la facultate sunt interesante. Își propune să facă masteratul peste hotare – în Germania sau în Marea Britanie, iar pentru aceasta a început să studieze intens limba engleză. Visează să ajungă ambasador și la sigur că va ajunge într-o zi să ne reprezinte țara peste hotare.

Tudor merge în fiecare zi la Biblioteca Națională și la cea a universității, pentru că, afirmă tânărul, doar notițele de conspect nu îți poate asigura o notă maximă.

Celor care își doresc să obțină un loc la buget Tudor le recomandă să studieze pe tot parcursul anului și nu doar în ajunul examenelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente