Ce întrebări adresează tinerii politicianului Vlad Filat?

IMG_9005
Foto: Vlad Filat la primul Forum Facebook din Moldova PC: #diez

Facebook Forum Moldova cu Vlad Filat este primul forum Facebook realizat în Republica Moldova.

Unde, când folosiți Facebook?

„Sunt viu. Atunci când reușesc îl folosesc.” De asemenea, politicianul a spus că este ajutat de colegii săi. Totodată, pagina sa de Facebook este și o platformă pentru expunerea punctelor de vedere.

Vorbind despre integrarea în Uniunea Europeană, Guvernul uită de problemele societății?

După aderare vom continua procesul de integrare europeană. Integrarea europeană înseamnă un proces intern. Fiecare pas vine să răspundă problemelor simple ale oamenilor, printre care: drumuri europene, construcția și reconstrucția instituțiilor preșcolare, asigurarea populației cu apă potabilă. Îmi doresc ca în procesul de integrare europeană să nu fie implicați doar politicienii. Este nevoie de implicarea tuturor pentru rezultate palpabile și evidente.

Care sunt următorii pași de integrare europeană după evenimentul de la Vilnius?

După parafare vom avea o perioadă de timp în care va trebui să ajustam sub aspect juridic Acordul pentru a fi semnat de 23 de state. Parafarea acordului se dorește până la 15 octombrie, până la schimbarea actualului parlament. Este necesar ca acordurile să fie parafate de parlamentele țările membre UE, după care și de Parlamentul UE.

Urmează ca RM să obțină statut de candidat, după care să devină membru.

# 2014 Reformele în programul de Guvernare:

Din 2009 și până acum am fost într-o criză politică permanentă. Și în acea criză am implementat reforme pro-europene. În continuare vor realiza reformele inițiate. Cei care consideră că prin mimarea reformelor sau prin anumite reforme ieftine pot să obțină un caracter electoral vor reuși, nu au dreptate.

Cu ce este mai bună UE decât Uniunea Vamală?

UE este locul unde trebuie să ne regăsim într-o formă firească. UV- încă nimeni nu poate să îmi explice ce semnifică- se vorbește doar despre taxe. UE nu vizează doar aspectul material. Este întreg aspectul valoric pe care ni-l oferă.

Când vom reuși să facem parte din mare familie europeană?

Atunci când vom fi pregătiți: când vom avea instituții funcționale, economie funcțională. Noi deja suntem europeni.

Dacă ne integrăm în Europa vom pierde identitatea noastră ca popor?

28 de țări fac parte din UE, toate diferite. Ele se regăsesc perfect. La baza construcției UE nu sunt valori la nivel declarativ, dar la nivel funcțional. Nu doar ne vom păstra identitatea, dar și ne vom dezvolta tradițiile. Vom obține condițiile generale pentru a o face.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente