Moldova este reformatorul prim în domeniul integrării europene

19992_BnHover
Foto: Moldova deține întâietatea în procesul de integrare europeană PC: infoprut.ro

IDIS „Viitorul” și Fundația Soros-Moldova au prezentat raportul European Integration Index 2013 for Eastern Partnership Countries”. În acest sens, Moldova își păstrează prima poziție.

„Indicele Integrării Europene pentru țările Parteneriatului Estic” urmărește îndeaproape progresul țărilor Parteneriatului Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, astfel, prezentând evoluțiile pozitive ale acestor state.

În raport, se spune că „Moldova este reformatorul prim în regiune și este cel mai aproape de îndeplinirea standardelor Uniunii Europene. RM a înregistrat progrese în Armonizarea și Managementul procesului și a obținut cea mai mare notă pentru democrație profundă și durabilă”.

Republica Moldova (0,7 puncte) și Belarus nu au înregistrat nicio schimbare în intensificarea legăturilor cu UE. Georgia, Armenia și Azerbaidjan le-au intensificat, în timp ce Ucraina a avut o scădere la acest capitol comparativ cu anul trecut.

Cel mai mare punctaj Moldova l-a înregistrat la indicii: implicarea societății civile (0,92 de puncte), dialogul politic (0,79 de puncte) și democrație profundă și durabilă (0,75 de puncte). Educația în domeniul integrării europene, informarea cu privire la integrarea europeană a fost apreciată cu cele mai puține puncte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente