(video) Discursul prim-ministrului Iurie Leancă la Adunarea Generală ONU

leanca

Evenimentul avut loc la 26 septembrie 2013, la New York, SUA, în cadrul celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale ONU.

În luarea sa de cuvânt, Premierul a pus accent pe dezvoltarea economică, securitatea energetică, drepturile omului şi reglementarea tranistreană.

Iurie Leancă a opinat că aspectele ce se referă la: eradicarea sărăciei, asigurarea drepturilor omului, toleranţa, accesul la educaţie de calitate, nediscriminarea, crearea locurilor de muncă decente pentru toţi, conservarea naturii şi a biodiversităţii, ar trebui să fie prioritare în următorii ani pe agenda Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Şeful Guvernului a accentuat rolul instituţiilor internaţionale în asigurarea drepturilor omului în Republica Moldova şi a reiterat că acest obiectiv este unul prioritar pentru ţara noastră.

Totodată, prim ministrul, a menţionat că Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să realizeze un nou curs de modernizare tehnologică pentru a facilita accesul populaţiei la serviciile publice, iar în realizarea agendei sale externe Guvernul ţinteşte îndeplinirea obiectivului strategic al ţării noastre – integrarea europeană, care deschide noi perspective pentru cooperarea internaţională în toate domeniile.

Premierul a menţionat că există multe obstacole în acest sens, referindu-se la arsenalul militar străin care este încă pe teritoriul ţării. În aceeaşi ordine de idei, Iurie LEANCĂ a reiterat apelul Republicii Moldova privind retragerea definitivă a forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova în conformitate cu angajamentele internaţionale corespunzătoare.

În încheiere, Prim-ministrul şi-a exprimat convingerea că viitorul Republicii Moldova este unul luminos, iar Guvernul, sprijinit de partenerii de dezvoltare, va reuşi să construiască o ţară puternică şi unită, în marea familie europeană, şi să asigure bunăstarea poporului şi consolidarea societăţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente