Evoluția reglementării transnistrene discutată la Guvern

tiraspol
Foto: Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc la 3 octombrie, la Bruxelles. PC: mytourduglobe.com

Prim-ministrul Iurie Leancă a prezidat joi şedinţa Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Eugen Carpov
Viceprim-ministrul, Eugen Carpov

În cadrul şedinţei, Viceprim-ministrul Eugen Carpov a prezentat un raport cu privire la ultimele evoluţii înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, atît în formatul „5+2”, cît şi în cadrul interacţiunii directe la nivelul liderilor, reprezentanţilor politici şi a grupurilor de lucru sectoriale de la Chişinău şi Tiraspol. În acest sens, a fost subliniată importanţa menţinerii şi consolidării dialogului la toate nivelele. Vicepremierul a menţionat că procesele de integrare europeană şi reintegrare a ţării sînt interdependente, iar de rezultatele obţinute în acest sens urmează să beneficieze locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Prim-ministrul a cerut autorităţilor să se implice cît mai activ şi să ofere tot suportul necesar grupurilor de lucru, deoarece rezultatul activităţii acestora au impact direct asupra consolidării încrederii între cele două maluri.

Iurie Leancă
Prim-ministrul, Iurie Leancă

Iurie Leancă a mai solicitat tuturor instituţiilor statului o conlucrare şi o transparenţă mai bună, precum şi coordonarea prealabilă a tuturor acţiunilor în Zona de securitate cu Comisia Unificată de Control, în scopul neadmiterii tensionării artificiale a situaţiei.

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost discutate aspecte ce ţin de întrevederea dintre Premierul Iurie Leancă cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, precum şi perspectivele următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” care va avea loc la 3 octombrie, la Bruxelles.

Comisia guvernamentală pentru reintegrarea ţării are drept scop implicarea plenară a autorităţilor publice centrale în procesul de elaborare şi implementare a unor politici sectoriale eficiente, menite să răspundă necesităţilor populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi să asigure un proces armonios de reintegrare a ţării.

Sursa: moldpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente