Un tânăr originar din Odesa fura bobine din lifturile Capitalei

Foto: Autorul furturilor de bobine din lifturi a fost reţinut PC: captură video

În urma acţiunilor speciale de investigaţii angajaţii Inspectoratului de Poliţie Ciocana al DP a mun. Chişinău au identificat şi reţinut autorul furturilor de bobine din cupru a lifturilor.

El este originar din oraşul Odesa, în vârstă de 22 ani şi locuia temporar în Capitală. Fiind audiat de poliţişti, el şi-a recunoscut cu lux de amănunte acţiunile ilegale, de unde sustrăgea aceste piese pe care le realiza la punctele de colecatre a metalului. De obicei suspectul acţiona atât ziua cât şi pe timp de noapte, pe parcursul lunilor mai – iunie curent, forţa lacătele încăperilor auxiliare a ascensoarelor, pătrundea în interior şi demonta aceste bobine. Deocamdată poliţia a reuşit să demonstreze complicitatea lui în cel puţin 9 cazuri de furturi şi îl suspectează că ar fi acţionat şi în sectoarele Botanica şi Râşcani a Capitalei.

O parte din aceste bobine au fost depistate şi ridicate la un punct de colectare a fierului, în momentul când suspectul intenţiona să le vândă, iar celelalte urmează să fie căutate la alţi agenţi economici.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru furt. În conformitate cu legislaţia penală în vigoare tânărul riscă o amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 lei sau închisoare de până la 4 ani.

Este de menţionat faptul că el a mai fost reţinut de poliţie pentru săvârşirea a două tentative de răpiri auto şi furt, fiind lipsit de răspunderea penală în urma aplicării prevederilor art. 109 Codul penal ”Împăcarea părţilor”.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UBIUjys_NJA]

Taguri: #Botanica#Odesa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente