(foto) A avut loc deschiderea competiției pentru antreprenorii din industriile creative

10448773_10203046555297721_1074320751125245788_n
Foto:PC: Serviciul de presă GEW MOldova

Creative Business Camp este un concurs al ideilor creative de business care are loc pentru prima dată în Republica Moldova. La concurs pot participa toți antreprenorii din Republica Moldova, care dezvoltă afaceri în design interior și vestimentar, arhitectură, film și radio, artă și meșteșuguri, radio și TV, parcuri de distracții, gastronomie, activități de agrement, precum și din alte domenii care implică idei creative.

Mișcarea Global Entrepreneurship Week Moldova (GEW) a dat startul pe 21 iunie 2014, concursului internațional Cupa Businessului Creativ (CBC). Concursul se desfășoară pentru prima dată în Republica Moldova.

„CBC are drept scop încurajarea antreprenoriatului creativ din Republica Moldova, prin identificarea ideilor inovative de afacere și promovarea acestora în afara granițelor țării. La nivel internațional, industriile creative contribuie la creșterea economică, dezvoltarea soluțiilor noi, pentru a face față provocărilor cu care se confruntă companiile”, a menționat Daniela Glodeanu, coordonatoarea proiectului.

Potrivit acesteia, concursul se desfășoară în două etape. „În perioada 21 iunie – 7 august, va avea loc etapa națională. În luna noiembrie, câștigătorul și o delegație din semifinaliști va reprezenta țara noastră la finala internațională, care va avea loc în Copenhaga, Danemarca”, a adăugat Glodeanu.

„Doritorii de a participa trebuie să completeze formularul de participare de pe site-ul gewmoldova.org, până pe 15 iulie 2014. Un juriu de specialitate va selecta semifinaliștii, care vor fi anunțați pe 17 iulie 2014. Pe 19 iulie, aceștia vor participa la un training în pitching (scrierea și prezentarea unei oferte de afaceri). Pe 26 iulie 2014 va avea loc un concurs de pitchuri, pentru ca pe 7 august să fie anunțat finalistul și echipa care va reprezenta țara noastră la etapa internațională din Danemarca”, explica Daniela Glodeanu.

Cupa Businessului Creativ a luat naștere în anul 2010 în Danemarca, ca un concurs dedicat comunității naționale, iar în 2012 a invitat câștigătorii naționali din toate țările care au dorit să se alăture proiectului. În anul 2013, numărul țărilor participante a fost de aproape 40. Anul acesta s-au înscris peste 50 de țări din întreaga lume.

Global Entrepreneurship Week (Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – GEW), organizatorii CBC, este o reuniune inter-disciplinară a campionilor în startup-uri, atreprenorilor, investitorilor, cercetătorilor, liderilor de opinie și factorilor de decizie care lucrează împreună pentru promovarea ideilor și construirea ecosistemelor antreprenoriale.

 

PC: Serviciul de presă GEW MOldova
PC: Serviciul de presă GEW MOldova
PC: Serviciul de presă GEW MOldova
PC: Serviciul de presă GEW MOldova
PC: Serviciul de presă GEW MOldova
PC: Serviciul de presă GEW MOldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente