Peste 300 de elevi și studenți au participat la Campionatul UTM

nik_3747-lr-2048×1362

La Complexul Sportiv al Universității Tehnice a Moldovei (UTM) s-a dat startul Campionatului UTM, ediția anului de studii 2024-2025. Evenimentul a debutat într-o atmosferă solemnă, odată cu intonarea imnului studențesc „Gaudeamus”, în prezența profesorilor din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport și a peste 300 de participanți, elevi și studenți entuziasmați.

Ceremonia de deschidere a fost onorată de prezența Prorectorului pentru Digitalizare, Dinu Țurcanu, care a adresat un mesaj de încurajare participanților, subliniind angajamentul UTM față de activitățile extracurriculare. „Pe lângă excelența academică, UTM acordă o atenție deosebită dezvoltării armonioase a studenților, inclusiv prin activități sportive,” a declarat Dinu Țurcanu. În acest sens, a evidențiat faptul că UTM este singura instituție de învățământ superior din Republica Moldova care organizează anual un campionat intern la nu mai puțin de 13 discipline sportive.

Succesul UTM pe scena sportivă este de netăgăduit, universitatea participând cu rezultate remarcabile la campionatele naționale, universitare și competițiile internaționale. An de an, studenții UTM devin campioni și premianți la campionate mondiale, europene, balcanice și alte competiții prestigioase, consolidând astfel renumele universității și în afara sălilor de curs. O noutate importantă pentru această ediție a campionatului a fost anunțată tot de Dinu Țurcanu:„Începând din acest an, studenții care se vor clasa pe locurile I-III vor fi recompensați nu doar cu diplome, ci și cu premii bănești, pentru a motiva și mai mult implicarea în competiții sportive”.

Prima probă a campionatului, cross-ul UTM, a debutat imediat după ceremonie. La proba de alergare de 500 de metri pentru femei, au avut loc 9 curse, cu un total de 108 participante, iar la proba de 1 000 de metri pentru bărbați, au concurat 225 de studenți și elevi în 9 curse intense. Chiar și atunci când ultimele curse s-au desfășurat aproape pe întuneric, datorită numărului mare de participanți, spiritul de echipă și fair-play-ul au fost la înălțime, iar atmosfera a rămas vibrantă și energică.

În cadrul competiției, au fost anunțați câștigătorii la probele de 500 și 1 000 de metri. La categoria 500 metri femei, primele trei poziții au fost ocupate de:
# Locul I – Nedelcu Elena, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică;
# Locul II – Nedelea Ana-Maria, Facultatea de Inginerie Electrică și Business;
# Locul III – Lîsîi Valeria, Colegiul UTM.

Pentru cursa de 1 000 metri bărbați, podiumul a fost dominat de studenții de la Colegiul UTM și UTM:
# Locul I – Grădinaru Dorin, Colegiul UTM;
# Locul II – Chiparuș Ștefan, UTM;
# Locul III – Arcel Vasile, UTM.

Acești tineri și-au demonstrat nu doar capacitatea de a excela în sălile de curs, ci și de a performa pe terenul sportiv, oferind un exemplu de echilibru între activitatea academică și cea fizică.

După festivitatea de premiere, a urmat tragerea la sorți pentru Campionatul UTM de baschet masculin, care va începe luni, 28 octombrie, și va aduna 10 facultăți și echipa Colegiului UTM pentru 5 zile de jocuri competitive.

Profesorii din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport felicită toți participanții, încurajându-i să continue să adopte un stil de viață activ și sănătos.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.


Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente