(podcast) Învață online la o universitate din Berlin, după două gap year-uri și o tentativă de a studia în SUA. Ascultă povestea lui Valentin Gherman

Podcast Universitatea #diez (3)

Multe lecții valoroase vin din experiențe din afara sălilor de curs. Așa a fost și în cazul lui Valentin Gherman, care, după ce a absolvit Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, a luat o pauză de la studii și a călătorit, a lucrat și s-a înscris la universități din SUA, acestea fiind și visul său academic. Nefiind admis la niciuna dintre universitățile de top din SUA, s-a înscris la universitatea la care învață acum Business și IT – IU International University of Applied Sciences, campusul din Berlin.

Nu e ușor de conștientizat faptul că visul pentru care ai lucrat și la care ai râvnit nu s-a realizat. Necesită multă acceptare, reflecție și reziliență și, ulterior, e nevoie să-ți redefinești scopul și pașii pe care îi iei. Despre asta și este, de fapt, studenția, iar lecțiile învățate pe parcurs sunt extrem de valoroase. El a mai povestit despre trecerea la viața independentă într-un cămin din Chișinău pe timp de pandemie, despre studiile în învățământul dual, despre călătoriile și revelațiile din timpul celor doi ani liberi și despre procesul de înscriere la universitățile americane.

Valentin studiază acum online la o universitate din Berlin. Universitatea Internațională IU oferă flexibilitate prin sistemul său de învățare: lecții preînregistrare, întâlniri individuale cu profesorul și examene programate la ore convenabile studenților.

Episodul îl puteți asculta pe Apple PodcastsSpotify și YouTube.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente