Maia Sandu a anunțat că planifică o vizită la Kiev. Acolo ar urma să se întâlnească cu omologul său ucrainean

Maia Sandu
Foto:Foto: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că planifică o vizită la Kiev, fără să menționeze detaliile organizatorice sau data vizitei.

Maia Sandu a declarat că ar urma să se întâlnească cu Președintele Volodââmâr Zelenski, menționând că toate detaliile aferente vor fi făcute publlice după ce vor fi puse la punct toate detaliile organizatorice.

„Există un asemenea plan, dar o să vin cu mai multe detalii când lucrurile vor fi confirmate. Când vor fi detalii confirmate atunci o să revin cu ele”, a declarat Sandu în cadrul emisiunii „Primele Știri” cu Alex Luca.

Întreaga declarație a Președintei poate fi văzută mai jos.

Amintim că, în 23 iunie, în cadrul ședinței liderilor europeni de la Consiliul European, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Amintim că, în 16 iunie, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au vizitat Ucraina, cu scopul de a-li manifesta „solidaritatea și angajamentul de a ajuta și sprijini Ucraina și poporul său”.

Anterior, pe 4 aprilie, Igor Grosu s-a întâlnit la Kiev în cadrul unei vizite de lucru, cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente