Igor Grosu a anunțat partea ucraineană despre disponibilitatea Moldovei de a detașa în Ucraina un contingent de geniști

Captură de ecran din 2022-05-04 la 18.04.37
Foto: Igor Grosu/Facebook

Miercuri, 4 aprilie, Igor Grosu s-a întâlnit la Kiev în cadrul unei vizite de lucru, cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, vizita de astăzi vine să reconfirme solidaritatea Moldovei și a întregului popor cu vecinii noștri ucraineni.

Igor Grosu menționează că de la începutul războiului, Republica Moldova a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse, subliniind totodată că susținem integritatea teritorială a Ucrainei.

„Am fost astăzi și în orașele Bucea, Gostomel și Irpin și ceea ce am văzut acolo a fost oripilant. Războiul trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Astăzi, în fața întregii lumi, Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul”, subliniază președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu spune că a anunțat partea ucraineană despre disponibilitatea Moldovei de a detașa în Ucraina un contingent de geniști.

„Am anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță”, spune Igor Grosu.

Igor Grosu/Facebook

Totodată, președintele Parlamentului menționează faptul că, Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1.2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Iar acum este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale (medicamente și echipamente). De asemenea, Republica Moldova se află în deplină conformitate cu sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei.

„Republica Moldova va rămâne solidară cu lupta dreaptă a poporului ucrainean pentru libertatea și integritatea teritorială și va continua să îi ofere tot suportul necesar. Sunt ferm convins că oamenii iubitori de pace și devotați țării lor nu pot fi învinși! Слава Украине!”, conchide Igor Grosu.

 

Igor Grosu/Facebook

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 70 de zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente