(foto) Egalitate de gen în fotbalul din Moldova. Petrocub este unicul club masculin din Divizia Națională care a lansat o echipă de fete

fetefotbal

Petrocub este unicul club masculin din Divizia Națională care a lansat o echipă de fete! Echipa se antrenează la Buțeni, un sat apropiat de Sărata Galbenă.

Din echipă fac parte 18 fete, iar procesul de antrenamente, echipamentul de joc și antrenamente sunt gratuite. Din august 2021, echipa va participa în cadrul Diviziei Naționale WU13.

Echipa este la categoria de vârstă Under13, iar antrenorul și persoana care se ocupă de organizarea proceselor este Chiril Barcari.

„Pentru Petrocub, egalitatea de gen este una dintre valorile fundamentale, iar echipele de fete sunt ceva absolut indispensabil dezvoltării unui club de fotbal progresiv”, a spus Ivan Goncearuc, director de dezvoltare și marketing Petrocub, pentru echipa #diez.

„Pe viitor, Petrocub va face eforturi să dezvolte proiectul feminin din cadrul clubului și cu alte categorii de vîrstă”, a declarat Ion Rusu, directorul clubului.

Doritoarele de a face parte din echipă se pot înscrie printr-un mesaj trimis pe pagina FC Petrocub,  totuși deoarece sunt amplasați în satul Buteni, aria de selecție e una locală deocamdată.

Reamintim că la FC Petrocub este unica academie de fotbal din Moldova unde totul este gratuit, pentru fete și băieți.

Petrocub este un club profesionist de fotbal din Hâncești, Republica Moldova. Clubul a fost fondat în anul 1999 de către Mihail Usatîi și Mihail Crăciun. Data constituirii la Consiliul Municipal Hîncești este 6 iulie 1999, iar înregistrarea la FMF sub denumirea Petrocub s-a produs pe 27 noiembrie 2019.

Echipa de fotbal joacă într-un echipament alb-negru pe Stadionul Municipal Hâncești, cu o capacitate de 1 200 de spectatori. În ultimele trei ediții de campionat, 2017, 2018 și 2019, echipa de fotbal s-a clasat pe locul 3 în Divizia Națională, rezultate care i-au permis participarea în cupele europene. Pe 30 iunie 2020, Petrocub a câștigat în premieră Cupa Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente