(foto) 70 de meciuri jucate, 60 de goluri marcate și doar două meciuri pierdute. Cum arată sezonul fotbalistic al echipei FC Sheriff în cifre

Echipa în întregime a Sheriffului

FC Sheriff, clubul de fotbal din Tiraspol, a câștigat al 18-lea titlu de campioană a Republicii Moldova. Tiraspolenii au obținut pe parcursul campionatului 22 de victorii, patru remize, două înfrângeri și s-au clasat în final pe prima poziție cu 70 de puncte în activ, ceea ce reprezintă 85,37 % din totalul de puncte posibile.

Care au fost premizele acestui succes vedeți mai jos.

Cel mai frecvent scor în meciurile cu participarea FC Sheriff a fost 3-0. Tiraspolenii au obținut 11 victorii majore în cele 28 de meciuri. Echipa din Tiraspol a obținut cea mai mare victorie în sezonul 2019 în meciul cu vicecampioana FC Sfântul Gheorghe, scor de 5-0.

Scorul tuturor meciurilor

Doar echipele de fotbal Milsami Orhei și Petrocub Hâncești au reușit să bată campioana cu scorul minim de 0-1.

Viespile au marcat 60 de goluri (31 acasă, 29 în deplasare), iar 19 jucători ai echipei din cei 34 s-au diferențiat cu cel puțin câte un gol. Din joc au fost marcate 45 de reușite, iar 15 – din faze fixe.

Cel mai bun golgheter al echipei, dar și al campionatului, mijlocașul Iurîi Kendîș, a marcat 13 goluri în 25 de meciuri pe durata campionatului.

Golgheterii campionatului

De 19 ori poarta Sheriff-ului a rămas neatinsă, dintre care de 15 ori a fost apărată de portarul Dumitru Celeadnic, care nu a încasat niciun gol timp de 505 minute, iar de patru ori poarta a fost apărată de Zvonimir Mikulić.

Pe durata campionatului, FC Sheriff nu a primit niciodată mai mult de un gol pe meci.

Clasamentul în tabel a Sheriffului

Sheriff Tiraspol a câștigat 18 titluri de campioană, învingând în 10 ediții consecutive între anii 2001 și 2010, apoi alte trei în perioada 2012-2014 și apoi alte cinci ediții între 2017 și 2019.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente