În conformitate cu decizia Comitetului Executiv al FMF din 22 iunie, cinci cluburi au primit dreptul de a solicita licența națională pentru sezonul 2020/2021 în baza rezultatelor din 2019, cu îndeplinirea criteriilor necesare pentru obținerea licenței.

Astfel, Organul Directiv de Primă Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința din 26 iunie, în urma examinării dosarelor propuse, s-a aprobat decizia acordării Licenței Naționale pentru cinci cluburi.

A acorda Licența Națională pentru sezonul 2020/2021 cluburilor:
# FC Milsami Orhei;
# FC Florești;
# FC Dacia Buiucani Chișinău;
# FC Codru Lozova;
# FC Zimbru Chișinău.

Licența Națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a Campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF în sezonul 2020/2021.

Totodată, alte cinci echipe – FC Sheriff Tiraspol, FC Sfântul Gheorghe Suruceni, FC Petrocub-Hâncești, FC Dinamo-Auto Tiraspol, CSF Speranța Nisporeni – dețin deja Licența UEFA pentru sezonul 2020/2021, care le oferă cluburilor posibilitatea, pe lângă cupele europene, să evolueze în mod automat și în Divizia Naţională pe un stadion omologat de FMF.

Sâmbătă, 27 iunie, toate cele 10 cluburi sunt invitate la Casa Fotbalului pentru tragerea la sorți care va stabili programul meciurilor Diviziei Naționale, ediția 2020/2021.