Incendiu într-un mall din Kemerova. Tot ce se cunoaște la această oră

principală
Foto:Данил Айкин / ТАСС

Într-un centru comercial din orașul Kemerovo, Rusia a izbucnit un incendiu. Printre posibilele motive ale izbucnirii acestuia se numără neatenția cu focul, un scurt circuit în unul din aparatele din sala de distracție pentru copii sau un defect al rețelei electrice. La ora actuală, 48 persoane sunt declarate decedate, iar în jur de 30 – dispărute. Numărul victimelor este în creștere.

Întreaga informație este preluată din transmisiunea live a site-ului rbc.ru.
Știrea urmează să fie actualizată.

14.00 „Din păcate, trebuie să anunţăm că 64 de persoane au murit din cauza incendiului”, a declarat Vladimir Pucikov, ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

08.30

Numărul persoanelor decedate în incediul din centrul comercial a ajuns la 52.

07:49

În cazul incendiului de la centrul comercial deja au fost reținute câteva persoane. „Patru persoane au fost reținute și interogate, inclusiv chiriașul sediului în care se presupune că se afla epicentrul focului”, raportează Comitetul de Investigații al Rusiei. Printre deținuți se află și șeful companiei ce deservește centrul comercial.

07:08

Numărul victimelor incendiului este în creștere. Reprezentantul sediului operațional a transmis pentru TASS că salvatorii au găsit în sala unui cinematograf încă 11 persoane decedate. Astfel, până în prezent numărul victimelor incendiului a ajuns la 48 de persoane. Informația a fost confirmată de ministrul adjunct de Interne, Vladlen Aksenov.

06:33

Ministerul Situațiilor de Urgență a clarificat situația privind numărul de persoane dispărute în focul din centrul comercial „Zimnyaya Vishnya”, raportează TASS.

Drept dispărute sunt declarate cel puțin 30 de persoane. Anterior, autoritățile au raportat că în timpul incendiului au murit 37 de persoane, dintre care 9 copii, iar 64 de persoane sunt declarate dispărute.

„Au lipsit în total 64 de persoane. Printre ei – 37 de morți, ale căror cadavre au fost găsite, dar care nu au fost încă identificate”, a explicat ministerul.

Interlocutorul agenției a confirmat că în lista celor 64 de persoane dispărute, 41 sunt copii.

Данил Айкин / ТАСС

05:37

În timpul apropiat, autoritățile din regiunea Kemerovo vor lua o decizie privind declararea doliului după cei decedați în urma incendiului.

05:30

Familiile celor decedați în urma încendiului din Kemerovo vor primi un milion de ruble.

04:44

Sediul central de operare pentru stingerea incendiului a raportat că nivelul cantității de fum din clădirea centrului comercial a scăzut.
„Nu există niciun foc deschis, dar un radiator arde sub cenusă. Gradul fumului s-a redus”, – a spus interlocutorul TASS.

Данил Айкин / ТАСС

03:05

Președintele Putin l-a însărcinat pe șeful Ministerului Situațiilor de Urgență Vladimir Puchkov să zboare imediat la Kemerovo și „să ia toate măsurile necesare pentru mobilizarea corespunzătoare a forțelor și mijloacelor”.
De asemenea, președintele a dat instrucțiuni cu privire la modul în care urmează să fie acordat ajutor familiilor victimelor.

Данил Айкин / ТАСС

01:26

Șeful adjunct al Direcției principale a Ministerului pentru Situații de Urgență din regiunea Kemerovo, Boris Dedyukhin, în cadrul ședinței la sediului central a declarat că printre cei decedați sunt nouă copii. „37 de persoane au murit, identitatea acestora este greu de identificat”.

64 de persoane sunt date dispărute.

TASS, citând o sursă de la sediul central a comunicat că printre cei dispăruți se află deocamdată 41 de copii.

01:00

Identificarea victimelor în incendiu va începe în dimineața zilei de 26 martie.
Pe rețelele sociale din Kemerovo, circulă mesaje cu apelul de a dona sânge victimelor.

https://www.instagram.com/p/BgweM8zhzKo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_control

00:08

Focul, a cărui suprafață depășea 1500 de metri pătrați, a izbucnit în jurul orei 12:00 (ora Moscovei)  la etajul patru al centrului comercial „Zimnyaya Vishnya”. În cadrul complexului era și un centru distractiv pentru copii ce includea un patinoar și trei săli de cinema. Focarul incendiului a fost localizat abia după după trei ore.

În timpului incendiului, sistemul automat de stingere nu a funcționat. Din relatările celor care au reușit să părăsească clădirea, nu a fost nicio înștiințare privind izbucnirea incendiului, iar alarma nu a funcționat.

Данил Айкин / ТАСС

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Djein Vacari
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente