Centrul de Caritate pentru Refugiați, avariat din cauza intemperiilor din acest an. Cum poți contribui la renovarea acestuia

2-845×634

Mai mult de 500 de refugiați sunt expuși zilnic unui risc, intrarea în oficiul Centrului de Caritate pentru Refugiați fiind avariată din cauza intemperiilor din acest an. Pe platforma de crowdfunding Guvern24, organizația Charity Centre for Refugees colectează resurse financiare pentru reconstruirea scărilor oficiului, reparația cosmetică a peretelui adiacent la nivelul scărilor, dar și achiziția unei uși pentru a îngrădi accesul la spațiul dintre pilonii scărilor.

Nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, dar limba română și istoria țării fac parte din ei. Chiar dacă nu au în sânge obiceiurile și tradițiile poporului nostru, ei sunt împătimiți organizatori ai Mărțișorului, Zilei Limbii Noastre, Zilei Independenței sau a Sfintelor Sărbători de Paști. Centrul de Caritate pentru Refugiați este casa a sute de emigranți și are misiunea de a-i integra în viața socio-culturală a țării. Pe lângă aceasta, organizația pune accent pe vulnerabilitatea copiilor și a femeilor refugiate creându-le școli de vară și cluburi pentru femei.

3-845x1127

După ce primăria municipiului Chișinău a refuzat să prelungească contractul de închiriere a unei grădinițe din sectorul Buiucani, organizația a fost nevoită să găsească un alt oficiu. Cea de-a doua casă le oferă un spațiu și posibilități mult mai limitate de desfășurare a activității, de asemenea, scările de la intrare sunt avariate și pun în pericol viața și securitatea beneficiarilor.

Pe platforma de crowdfunding Guvern24, organizația Charity Centre for Refugees colectează resurse financiare pentru reconstruirea scărilor oficiului, reparația cosmetică a peretelui adiacent la nivelul scărilor, dar și achiziția unei uși pentru a îngrădi accesul la spațiul dintre pilonii scărilor.

Dacă doriți să ajutați, puteți dona aici: https://guvern24.md/projects/schimbarea-la-fata-a-centrului-de-caritate-pentru-refugiati/ sau la numărul de telefon 1555, folosind codul 823, valabil abonaților Moldcell, Unite și Moldtelecom.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente