Campania de educație alimentară O zi fără carne împlinește 1 an de existență în Republica Moldova și Daniela Dermengi – bloggerul care promovează campania „Vinerea fără carne” la noi în țară – te invită la o petrecere aniversară. Evenimentul va avea loc pe 19 august, în restaurantul Beautiful by Cielo.
În program este inclus un fourchette Meatless, o prezentare de modă plină de culoare, prezența unor nutriționiști care îți vor dezvălui secrete de alimentație și un târg cu vânzare prin care vei susține o cauză socială. Și cel mai important – cadouri și tombolă cu premii!
Invitatele speciale ale evenimentului sunt deținătoarea afacerii Detox Delivery – nutriționista Corina Dascălu, prezentatoarea emisiunii „Acasă Devreme” de la Jurnal TV Maria Marian și directorul Unica Sport – nutriționista Galina Tomaș. În cadrul prezentării de modă, veți admira creațiile brandului autohton Nikita Rinadi, purtate de bloggeri, jurnaliști și alte persoane apropiate campaniei Meatless Friday.
Participanții la petrecere vor avea ocazia să susțină și o cauză socială – e vorba de fotografa Elena Mocrii, care a fost diagnosticată cu leucemie la începutul acestui an. Va fi organizat un mini-târg cu vânzare de produse oferite de parteneri, iar o parte din bani vor merge către Elena.
Se vor mânca aperitive gustoase, gătite în stil italian, cu opțiuni pescatariene, lacto-ovo vegetariene și vegane. De asemenea, toată lumea va face poze, se va delecta cu un vin bun moldovenesc și va pleca acasă cu cadouri garantate; cei mai norocoși – vor lua cu ei și premii mai generoase oferite de parteneri pentru tombolă.
Locurile la petrecere sunt limitate, de aceea grăbește-te să-ți faci o rezervare. Trimite un e-mail la meatlessfridaymoldova@gmail.
#. nume, prenume, – telefon de contact, – nr. biletelor rezervate.
#. întrebări/sugestii/comentarii (dacă aveți)
Prețul biletului este 300 lei.
Amintim că Vinerea fără carne a fost inițiată în Moldova în august 2015 și face parte dintr-o mișcare internațională apărută inițial în SUA și apoi preluată de majoritatea țărilor din lume, Campanie are drept scop să determine oamenii să reducă consumul de carne, de dragul sănătății lor, din compasiune pentru animale, dar și pentru a proteja mediul. Pe parcursul unui an de existență în Moldova, în cadrul campaniei s-au organizat cinci masterclass-uri culinare, cu participanți care găteau rețete fără carne sub instruirea unui chef profesionist. Pe viitor, inițiatoarea campaniei, Daniela Dermengi, declară că va mai organiza astfel de evenimente gastronomice, dar planifică și alte metode de promovare a alimentației sănătoase în rândul moldovenilor.