În curând, la Chișinău va apărea o cafenea cu produse raw-vegane – BIOrganic Raw Café

10610773_918208164940538_2558954103866157254_n
Foto: Photo Credit: Facebook/BIOrganic

În timp ce în lume restaurantele și cafenelele specializate pe alimentație raw- vagană și vegetariană sunt foarte populare, la Chișinău acestea nu prea se grăbesc să-și facă apariția. Cu toate acestea, două surori, Tatiana si Evelina Sterea, au decis să spargă stereotipurile de clasicele cafenele, cu una în care e promovată mâncarea sănătoasă. Da, da, chiar și dulciurile pot fi sănătoase!

Povestea cafenelei BIOrganic Raw Café situate pe strada Mihai Eminescu 39 A, a început în momentul în care cele două surori și-au dorit foarte mult un loc în care să mănânce sănătos. „Localul este destinat tuturor celor care vor sa mănânce gustos și sănătos. Și nu în ultimul rând, copiilor și celor care țin post. Eu și sora mea mereu am fost preocupate de un mod de viață sănătos. Sportul, alimentația corectă și gândirea pozitivă sunt foarte importante pentru a fi fericit. Ne-am dorit să avem posibilitatea de a mânca sănătos după rețetele unor profesioniști, de aici a și venit ideea deschiderii unui astfel de local”, a declarat Tatiana Sterea pentru lovelife.md.

 

Photo Credit: Facebook/BIOrganic
Photo Credit: Facebook/BIOrganic

BIOrganic Raw Cafe este o cafenea Raw care va dispune de o gamă largă de produse sănătoase, dar și de un magazin cu produse Bio. Localul oferă posibilitatea clienților de a consuma pe loc produsele, dar și de a comanda meniul cu bucate vegane și raw-vegane la oficiu sau acasă.

Pentru mulți, raw-vegan reprezintă dieta cea mai sănătoasă, cu beneficii deosebite pentru organism, o dietă din care sunt excluse orice alimente de origine animală, dar și integrat un procent de hrană vie, pregătită fără foc și de origine vegetală, restul poate fi mâncare vegetariană gătită sau chiar cea tradițională.

BIOrganic Raw Cafe este specializat în torturile Raw, ciocolata Raw, extrem de sănătoasă, laptele vegetal (migdale, susan, cânepă), smoothie-urile foarte folositoare pentru copii și maturi, sucurile presate la rece și un meniu întreg cu mâncare vegană și raw-vegană.

 

Photo Credit: Facebook/BIOrganic
Photo Credit: Facebook/BIOrganic

Beneficiile deserturilor raw:

Deserturile raw sunt sănătoase, nu conțin zahăr, gluten, lactate, ouă, drojdii și alte adaosuri, întâlnite în deserturile tradiționale, deoarece:
1. Nu conțin gluten și lactoză
2. Nu sunt prelucrate termic, astfel păstrează vitaminele și enzimele din produse
3. Deserturile raw sunt preparate din produse integrale
4. Sunt mult mai nutritive decât deserturile tradiționale
5. Nu conțin zahăr, sunt îndulcite cu fructe uscate, sau îndulcitori naturali

 

Photo Credit: Facebook/BIOrganic
Photo Credit: Facebook/BIOrganic

„Fructele, semințele, nucile, nepreparate termic, conțin enzime, motorul tuturor proceselor biochimice din corpul nostru. Ne dorim ca fiecare client, oricât de pretențios ar fi, să găsească la noi o prăjiturică preferată”, menționează sursa. Potrivit acesteia, multe dintre deserturi sunt o adevărată explozie de culoare și texturi 100% naturale.

Aici vor fi organizate diverse ateliere de nutriție, cu invitați speciali care vor da sfaturi pentru o alimentație corectă și echilibrată, se vor organiza master-class-uri de gătit.

 

Photo Credit: Facebook/BIOrganic
Photo Credit: Facebook/BIOrganic
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente