Veste bună pentru șoferi! Moldova nu va fi suspendată din sistemul Cartea Verde

moldova-ar-putea-scapa-de-suspendarea-din-sistemul-international-carte-verde-8229-620×349

Adunarea Generală a membrilor Consiliului Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles, care s-a desfășurat astăzi, 2 iunie 2016, în orașul Tallinn, Estonia a decis revocarea deciziei de suspendare a BNAA din Sistemul „Carte Verde”.

Astfel, Republicii Moldova i se păstrează calitatea de membru monitorizat al Sistemului Internațional „Carte Verde” cu condiția executării iminente a măsurilor ce vor redresa stabilitatea și siguranța financiară a BNAA cu implicarea autorităților Republicii Moldova.

Prin urmare, Consiliul Birourilor de la Bruxelles a acordat un credit de încredere Biroului din Moldova, facilitând astfel transportul transfrontalier a cetățenilor Republicii Moldova care nu vor mai avea restricții de procurare a asigurărilor „Carte Verde” pentru a călători în străinătate.

Reamintim că, decizia de suspendare a BNAA din sistemul Carte Verde a fost luată de Consiliul Birourilor în luna mai a anului trecut, urmând să își producă efectele începând cu data de 1 octombrie 2015, beneficiind însă de o serie de amânări succesive.

Pericolul excluderii din sistemul de asigurare Сarte Verde a fost provocat de tranzacții dubioase ale fostei conduceri cu banii de pe conturile Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule.

Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova este membru al Consiliului Birourilor, cu sediul la Bruxelles, ce are calitatea de asociaţie internaţională a birourilor naţionale din statele membre ale Sistemului internaţional de asigurare „Carte Verde”, care administrează şi coordonează relaţiile între birourile naţionale privind asigurarea „Carte Verde”. În Moldova sunt autorizate să vândă polițe Carte Verde următoarele companii: ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurări, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurări, ALLIANCE Insurance Group și ASTERRA Grup.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente