(foto) Cum a fost întâmpinată primăvara la Festivalul Mărțișor organizat de Șor la Orhei

orheimartisor
Foto:PC: Primăria Orhei

În premieră, la Orhei a fost marcată sosirea primăverii în mod deosebit. Astfel, la inițiativa Primarului orașului, Ilan Șor, la 1 martie s-a desfășurat Festivalul Mărțișor, „Orhei, Inima Moldovei”.

Festivalul, care a fost organizat în Piața Vasile Lupu,  a adunat peste șase mii de locuitori ai orașului și vizitatori din alte regiuni ale țării.

Pe scenă au evoluat artiști din 18 raioane ale ţării, inclusiv din stânga Nistrului (Orhei, Strășeni, Râșcani, Ocnița, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Telenești, Șoldănești, Rezina, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Ungheni, Ialoveni, Hâncești, Bălți, Sângerei, Călărași, Râbnița, Dubăsari).

Pe lângă aceștia, orheinii au putut admira colectivul de artişti din Letonia, ansamblul „Mugurel”, dar şi pe interpreții autohtoni Costi Burlacu şi Corina Ţepeş. Oaspetele de onoare al festivalului a fost trupa românească „Nemuritorii”.

„Sunt bucuros că ați venit astăzi aici pentru a sărbători împreună sosirea primăverii, prin deschiderea Festivalului Internațional Mărțișor „Orhei, inima Moldovei”.Vă felicit cu această sărbătoare minunată și Vă doresc din suflet, să aveţi o primăvară frumoasă, plină de emoții pozitive şi realizări frumoase”, a spus edilul orașului.

Mai mult, Ilan Șor a anunțat că, Festivalul dedicat sosirii primăverii va fi organizat în fiecare an. Astfel, va deveni o tradiție frumoasă pentru locuitorii din Orhei.

 

PC: Primăria Orhei
PC: Primăria Orhei
PC: Primăria Orhei
PC: Primăria Orhei
PC: Primăria Orhei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente