(video) Jaf în centrul Capitalei. Patru tineri au furat o geantă cu 250.000 de lei

expresspress.ro
Foto:PC: expresspress.ro

Un tânăr în vârstă de 22 ani, originar din raionul Donduşeni, a telefonat la 902, susținând că a fost atacat de către patru persoane necunoscute cu măşti medicinale pe faţă, fiind bătut şi deposedat de geantă.

Tânărul afirmă că în geantă se aflau bani în sumă de aproximativ 86 000 de lei şi 9 300 de dolari SUA. Atacul a avut loc în ziua de 26 iunie curent, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 148 din Chișinău, iar agresorii au urcat într-un automobil şi au fugit de la locul faptei. În context, ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat un şir de acţiuni speciale, menite să stabilească toate circumstanţele atacului dar şi persoanele implicate.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală şi speciale de investigaţii, grupul criminal a fost identificat şi reţinut. Aceştia s-au dovedit a fi originari din raionul Criuleni, cu vârstele cuprinse între 17 şi 22 ani, studenţi la câteva instituţii superioare de învăţământ din capitală. Fiind audiaţi în cadrul acţiunilor de urmărire penală, bănuiţii şi-au recunoscut complicitatea în detalii. Potrivit informaţiilor acumulate de poliţişti, unul dintre bănuiţi ar fi cunoscut faptul că, în ziua incidentului victima avea cu sine geanta în care se aflau banii. Astfel au hotărât să-l deposedeze de bani, fiind bătut cu pumnii şi picioarele.

În cadrul percheziţiilor autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat doar o parte din banii furaţi, 7 000 de lei şi 2 000 dolari SUA, restul banilor ar fi fost cheltuiţi de către aceştia. Ei ai fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie şi sunt cercetaţi penal pentru jaf . Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 12 până la 15 ani.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente