Emojiul anului a devenit „fața care se topește”. Ce alte emoticoane sunt populare în 2024

emoji

Principalul emoticon al anului 2024 a fost desemnat „fața topită”. Emojiul câștigător a fost ales printr-un vot pe platforma X în cadrul concursului World Emoji Awards prin metoda „eliminare directă”.

În semifinală, „fața topită” a învins emoticonul care salută, iar în finală – „față cu lacrimi în ochi”. Printre alți candidați la victorie s-au numărat: inima roz, mâinile în formă de inimă, porumbelul, craniul, Phoenixul, sclipiciul și fața de clovn.

Sursă: World Emoji Awards

Cea mai popular emoticon nou a devenit „fața care dă din cap negativ”. Locul al doilea a fost ocupat de emojiul care dă din cap vertical, iar locul al treilea a fost obținut de pasărea Phoenix.

Sursă: World Emoji Awards

Premiul pentru „Activitate de o viață” (Lifetime Achievement Award) a fost acordat emojiului cu sclipici. Acest premiu se oferă emoticoanelor a căror popularitate se menține constant la un nivel ridicat.

Sursă: World Emoji Awards

Din 2015, sclipiciul se află în top 10 cele mai utilizate emojiuri din lume. Cel mai așteptat emoji din acest an este fața cu cearcăne.

Sursă: World Emoji Awards

În acest articol vă povestim cum au evoluat emojiurile din anul 2018 și până acum și vă oferim o retrospectivă a ideogramelor din ultimii ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente