Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport nu vrea să fuzioneze cu USM: „Suntem cartea de vizită a Republicii Moldova”

529a217e09067-scaled
Foto: trawuntinkuy.cl

Într-o scrisoare deschisă, mai multe cadre didactice, persoane auxiliare și studenți ai Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) solicită conducerii statului să renunțe la ideea de a uni USEFS cu Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Scrisoarea, care a adunat 800 de semnături, a fost adresată președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și altor oficiali.

„Suntem cartea de vizită a Republicii Moldova, dat fiind faptul că sportivii noștri, grație cărora se arborează drapelul și se intonează imnul Republicii Moldova la cele mai prestigioase competiții din lume, sunt cei mai buni ambasadori ai unei țări atât de mici, dar cu un potențial substanțial”, se menționează în scrisoarea USEFS.

Potrivit Ranking Web of Universities , în lista celor mai populare universități din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport ocupă locul 17, iar Universitatea de Stat din Moldova ocupă locul 3.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente