(foto) Reportaj foto. Cum a decurs evenimentul organizat de unul dintre grupele de dans K-pop Hellions în Capitală

imgonline-com-ua-Resize-hTo98eAzgc2VYDE
Foto:Hellions

În ultimele două decenii, cultura Coreei de Sud a câștigat inimile a milioane de oameni din întreaga lume, iar cetățenii Republicii Moldova nu fac excepție. La sfârșitul lunii aprilie, Capitala noastră a găzduit un eveniment dedicat promovării și dezvoltării coverurilor de dans din categoria K-pop, precum și a culturii Coreei de Sud în general în Moldova.

Organizatorul acestui eveniment a fost grupul de dans Hellions, cei care dezvoltă cultura Coreei de Sud în țara noastră deja de trei ani. „Inițial, am dansat în alte grupuri, dar K-pop-ul ne-a unit, ne-am dat seama că acest lucru este important pentru noi și vrem să facem asta împreună. Oficial avem aproape trei ani. Am postat primul nostru videoclip din 2020. Sunt șase oameni în echipa noastră acum”, a spus reprezentanta grupului Valeria Firsanov.

Potrivit fetelor, evenimentul a reușit să adune aproximativ 100 de persoane. Totodată, Valeria notează că în Moldova nu se cunoaște atât de multe despre K-pop. De regulă, este o reprezentare șablon care s-a dezvoltat sub influența rețelelor sociale. Deși nu totul este atât de banal și lipsit de ambiguitate pe cât își imaginează mulți oameni. În baza evaluării criticilor culturali, audiența industriei Coreei de Sud de divertisment în 2020 a fost de aproximativ 100 de milioane de utilizatori pe internet. Este important de menționat că acest număr este de două ori mai mare decât populația Coreei de Sud.

„Există un pic de stereotip că acest lucru este pentru copii sau adolescenți. De exemplu, avem și băieți de 40 de ani care sunt interesați de asta. În Chișinău sunt mai mulți oameni care știu despre asta, însă în alte regiuni nu este atât de bine dezvoltată această cultură. Suntem susținuți de compania Roslin în toate eforturile noastre. Suntem foarte recunoscători pentru asta, pentru că avem ocazia să creăm, să organizăm evenimente, să facem planuri și să dezvoltăm mai mult. Să ne dezvoltăm nu doar echipa, dar și această cultură în țara noastră, pentru că nu atât de mulți oameni știu despre ea. De asemenea, separat, dorim să mulțumim iubitului nostru manager, care ne ajută și ne sprijină mereu”, a subliniat Valeria.

Tinerile din Hellions speră că creativitatea lor, precum și astfel de evenimente vor atrage mai multă atenție a tinerilor din Moldova către cultura Coreei de Sud. Fetele vor publica videoclipul de la eveniment pe canalul lor de Youtube, dar până atunci să arătăm câteva fotografii mai jos.

Materialul a fost tradus în limba română din originalul scris în limba rusă de către colegele de pe ru.diez.md.


De asemenea, puteți face cunoștință cu ARMY Moldova, fanii și fanele trupei sud-coreene BTS de la noi din țară. La fel, puteți afla mai multe și despre tânărul din Moldova Eugene Godunov, care creează artă și face muzică în Coreea de Sud.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente