(video) Coreea de Sud a cucerit Oscarul 2020. Lungmetrajul „Parazit” devine cel mai bun film al anului

parasite1

Filmul sud-coreean „Parazit”, deși nu a avut cele mai multe nominalizări, a reușit să cucerească cele mai importante premii la Oscarul din acest an.

Filmul a câștigat la categoriile:

  • Cel mai bun film al anului;
  • Cel mai bun film străin al anului;
  • Cel mai bun regizor (Bong Joon-ho);
  • Cel mai bun scenariu original (Bong Joon-ho și Jin Won Han).

Astfel, filmul devine primul din istoria Oscarurilor care reușește să ia trofeul pentru cel mai bun film și cel mai bun film străin.

Vedeți aici lista tuturor câștigătorilor premiilor Oscar 2020.

Despre filmul „Parazit”

„Parazit” este o comedie neagră cu accente de thriller, ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator și bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

Despre regizorul Bong Joon-ho


Bong Joon-ho a studiat sociologia şi filmul la Academia de Arte Frumoase din Coreea. În 2006, filmul său „Monstrul” a fost proiectat la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs. A revenit în 2009, în secțiunea Un Certain Regard, cu „Mama”, iar în 2017 a prezentat „Okja” în competiția oficială. Printre filmele lui Bong Joon-ho se regăsește și „Expresul zăpezii”, din distribuția căruia face parte actorul român Vlad Ivanov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente