Un somelier coreean a publicat o carte despre Vinul Moldovei. Ea va fi distribuită în toată Coreea de Sud

Radu Marian

Wine of Moldova este titlul unei cărți publicate în premieră în Coreea de Sud. Cartea este semnată de Chan Jun Park, directorul celui mai mare concurs sub patronaj OIV din regiune – Asia Wine Trophy, vicepreședinte al Asociației de Somelieri din Coreea de Sud, inițiatorul Asia Wine Conference și al altor evenimente legate de vin în Coreea, scrie finewine.md.

Cartea a fost tipărită într-un tiraj de 1 000 de exemplare și urmează a fi oferită gratuit către distribuitorii de vinuri din Coreea, somelierii de top, jurnaliștii de vin și publicul specializat.

„O parte dintre cărți va fi vândută în cadrul unui turneu prin Coreea. În acest moment, planific o serie de masterclass-uri cu vinuri moldovenești la Seul, Daejeon, Sejong, Jeonju, Daegu și Busan, iar veniturile din vânzarea cărții vor acoperi cheltuielile de călătorie”, a declarat Chan Jun Park pentru Fine Wine.

finewine.md

„Am lucrat peste patru luni la această carte. Nu am avut vacanță de vară, deoarece am vrut ca ea să fie publicată înainte de Asia Wine Trophy”, a mai subliniat autorul.

Cartea cuprinde istoria vinului în Moldova, regiunile vinicole, soiurile de struguri locale, dar și informații despre principalele crame.

În carte este descris și ghidul vinurilor bune Fine Wine Guide, după ce a fost realizat cu Chan Jun Park un interviu în ultima sa vizită la Chișinău.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente