(live) A început ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

_129438709_976_promo_01_ciii-nc
Foto: BBC

Astăzi, 6 mai, are loc ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Evenimentul se va desfășura la biserica Westminster Abbey din Londra, urmând o tradiţie care datează de aproximativ 1 000 de ani.

La eveniment participă aproximativ 2 200 de invitați, printre care lideri și personalități politice din întreaga lume, relatează BBC.

Potrivit informațiilor, peste 6 000 de membri ai forțelor armate iau parte la încoronarea regelui Charles al III-lea, fiind cea mai mare operațiune militară ceremonială din ultimii 70 de ani. Până în prezent, mii de oameni s-au adunat în fața bisericii Westminster Abbey și pe străzile înconjurătoare din centrul Londrei pentru a asista la evenimentul de încoronare a regelui.

Elementele de bază ale slujbei sunt recunoașterea, jurământul, ungerea și încoronarea, urmate de întronare și omagiu. Spre sfârșitul ceremoniei, coroana Sfântului Eduard este plasată deasupra capului monarhului înainte ca acesta să preia tronul.

La opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, ceremonia religioasă va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby.

Ceremonia oficială de încoronare a regului Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla începe la ora 13.00 și va putea fi urmărită mai jos. Evenimentul va dura aproximativ două ore.

După finalizarea ceremoniei religioase, monarhul și membrii familiei regale vor merge la Palatul Buckingham unde își vor face apariția la balconul reședinței și vor urmări zborul celor 60 de avioane, informează CCN.


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la ceremonia de încoronare a Majestății Sale Regele Charles al III-lea. Tot în această zi, la Londra, șefa statului va avea și o întâlnire cu moldovenii stabiliți în Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente