GMG Production, o companie a oligarhului Plahotniuc, nu mai este în stare să își achite datoriile financiare

302473554_417747993786295_4144380357186308185_n
Foto: Facebook/General Media Group

Compania General Media Group (GMG), care aparține oligarhului fugit Vladimir Plahotniuc, a intrat în stare de insolvență. La începutul lunii aprilie, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a acceptat cererea companiei Finpar Invest, care aparține de asemenea oligarhului, privind intentarea procedurii, iar ulterior a constatat insolvabilitatea GMG.

Decizia cu privire la constatarea insolvabilității a fost pronunțată în data de 3 aprilie de magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul central, Vitalie Stratan. Solicitarea privind declararea insolvabilității a fost făcută de Finpar Invest, compania care oferă în locațiune companiei GMG încăperi din sediul situat pe strada Ghioceilor.

Potrivit instanței, General Media Group are față de Finpar Invest o datorie în sumă de 24 798 725 de lei, confirmată inclusiv prin facturile fiscale emise și semnate. Finpar Invest a somat GMG Production să stingă integral datoria acumulată, însă aceasta a fost plătită deocamdată parțial. 

Conform situației din data de 20 martie 2023, GMG Production ar avea față de bugetul public național datorii în sumă de 1 197 265 de lei. 

Instanța a ridicat dreptul lui Sergiu Latiș de a administra GMG Production. De asemenea, aceasta l-a desemnat în calitate de administrator al insolvabilității întreprinderii pe Gîndea Anatolie.

GMG by Maxim Pistrui on Scribd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente