Poliția a anunțat că la protestul de mâine se intenționează „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”

politia
Foto: politia.md

Poliția Națională a anunțat că deține informații potrivit cărora pentru ziua de mâine, în timpul protestului „se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”. În acest context, oamenii legii au solicitat organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului.

Poliția a mai cerut asociației obștești, cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite.

De asemenea, începând cu ora 13.00 pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și str. Mihai Viteazul traficul va fi parțial blocat. Șoferii sunt îndemnați să își păstreze calmul și să evite această zonă.

Poliția a mai informat că nu va „tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi”.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației. Oamenii legii vor asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor și a circulației rutiere.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și exercitării corespunzătoare a misiunii ce revine Poliției, toți participanții la protest au fost îndemnați să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Poliția a amintit organizatorilor să desfășoare întrunirea doar în forma, locul și termenul indicate în declarația prealabilă și să nu admită abateri de la acestea; să desemneze un coordonator al întrunirii și să comunice în timp util cu poliția. Tot organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, aceștia fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente