(video) Ce știi despre plantele decorative din serele Grădinii Botanice? Descoperă povestea acestora cu #diez

plante
Foto: #diez

Plantele decorative, pe lângă toate beneficiile pe care le oferă umanității, sunt și motivul principal al stării noastre de bine. A fost dovedit științific faptul că oamenii sunt mai fericiți atunci când trăiesc înconjurați de natură și verdeață, florile devenind cei mai fideli martori ai celor mai importante evenimente din viață. Astfel, echipa #diez a decis să acorde mai multă atenție acestor entități vegetale fascinante și să realizeze un reportaj despre ele.

Gradina Botanică din Chișinău reprezintă un miniparadis pe pământ. Odată ce intri pe teritoriu, pierzi definiția timpului. Plantele care te înconjoară, verdele crud și liniștea care persistă aici îți permit să petreci câteva minute sau ore în deplină fericire și armonie. Ai ocazia să te plimbi, să reflectezi asupra vieții sau, pur și simplu, să savurezi fiecare clipă petrecută în sânul naturii.

Totuși, puțină lume cunoaște despre faptul că Grădina Botanică are și o colecție foarte mare de plante decorative în serele sale, numărul acestora ajungând până la peste 3 000 de specii, forme și varietăți.

Frumusețea uimitoare care se ascunde în acest loc și povestea din spatele plantelor decorative nu este cunoscută de către toți, de aceea noi am vorbit cu Valentina Țîmbală, șefa Laboratorului de plante tropicale al Grădinii Botanice, și am aflat mai multe detalii despre lumea vegetală de aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente