Săptămâna trecută în Chișinău au fost înregistrate 104 cazuri noi de gripă și 104 – de COVID-19. Trei persoane au decedat

28 ianuarie, 2022. Asistenta medicală vaccinează împotriva COVID-19. Centrul de vaccinare din Strășeni.
Foto: UNICEF Moldova

În ultima săptămână, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 4 300 de cazuri noi de infecții respiratorii. Circa jumătate dintre aceste cazuri au fost înregistrate la copii. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială din municipiul Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău de astăzi, 30 ianuarie.

De asemenea, 104 persoane s-au infectat cu gripă. Dintre acestea, 70 au fost internate, restul persoanelor primind tratament la domiciliu.

„Se atestă o ușoară descreștere a infecțiilor respiratorii cazurilor, însă în ceea ce privește gripa, rămânem, încă, în alertă. Este necesară implementarea unor acțiuni mai proactive și bine dirijate din partea autorităților de sănătate publică”, a declarat Gîlcă.

Potrivit acestuia, se înregistrează o tendință de creștere a cazurilor de COVID-19. Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău, au fost stabilite 104 cazuri noi de COVID-19 și trei cazuri de deces.

Totodată, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat că este monitorizată și situația infectărilor cu COVID-19 în instituțiile de învățământ municipale. Săptămâna precedentă, 13 elevi și patru cadre didactice au fost confirmate pozitiv. Momentan, patru clase sunt închise în carantină, adică 115 elevi.


Amintim că în perioada 16-22 ianuarie 2023, în Republica Moldova au fost depistate 475 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

De asemenea, în perioada 16-23 ianuarie 2023, în Republica Moldova au fost înregistrate 152 de cazuri noi de gripă sezonieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente