Iarna este timpul potrivit pentru o vacanță de vis. Lista pensiunilor din Moldova unde te poți odihni în sezonul rece

Foto: Colaj #diez

O vacanță este nu doar binevenită în perioada rece a anului, ci absolut necesară, întrucât organismul nostru are nevoie de odihnă. Astfel, echipa #diez vă propune o listă cu mai multe pensiuni din țară unde puteți merge pentru a vă reîncărca „bateriile” cu energie. În articol am indicat adresa, prețul, dar și ce condiții de cazare vă oferă fiecare pensiune în parte.

Pensiunea „Zăvoiul Nistrului”

Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect pentru a te odihni în liniște.

Pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune de băi în butoaie în stil japonez, care cu siguranță te vor încânta. Iar dacă îți plac plimbările, atunci un alt punct forte al acestei locații este că poți vizita cetatea Soroca, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca. La întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, cu o priveliște uimitoare.

Zăvoiul Nistrului dispune de bazin, foișoare, vile, saune, teren de tenis și fotbal.

Preț
O căsuță pentru patru persoane e la preț de 2 000 de lei pe noapte.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Unde se află?
Pensiunea se află la o distanță de 160 km de la Chișinău, în orașul Soroca. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ două ore și 30 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Hanul lui Hanganu”

Hanul lui Hanganu vă pune la dispoziție 24 de camere și două încăperi de tip bașcă. Toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură.

Pe lângă locurile de cazare, pensiunea propune vizitatorilor și o sală de conferințe. Respectiv, hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau de ședințe de grup.

Dacă își doresc, oaspeții pot vizita mai multe destinații precum: Mănăstirea Țipova, satul fantomă Nistreni, fabrica de brânză Fromage, buncărul părăsit și podul suspendat din Rezina.

Preț
Prețul unei camere pentru două persoane variază de la 1 200 la 1 500 de lei pe noapte. 

Aici găsiți mai multe detalii despre cazare și prețuri.

Unde se află?
Pensiunea se află la o distanță de 100 km de la Chișinău, în raionul Rezina, satul Lalova. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ o oră și 40 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Casa Văratic”

Casa Văratic este situată în satul Văratic, raionul Râșcani. Aceasta oferă spații de cazare cu Wi-Fi gratuit, facilități de grătar, o grădină și parcare privată gratuită.

Fiecare unitate are câte o terasă, o bucătărie complet utilată, cu o mașină de spălat vase, o zonă de relaxare cu o canapea, un TV cu ecran plat, o mașină de spălat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, există frigider, cuptor, plită, ceainic și aparat de cafea.

Casa este amplasată chiar lângă lac.

Preț
Prețul pornește de la 105 dolari pe noapte.

Pentru rezervări și detalii intrați aici.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ trei ore.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Bahmut Club”

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici puteți descoperi elemente din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Aflându-vă în preajma Codrilor, puteți să vă bucurați de liniște și să inspirați aer curat.

În plus, Bahmut Club vă pune la dispoziție căsuțe din lemn spațioase, cu băi proprii, încălzire, TV și internet. Casele au fost plasate astfel încât oaspeții să poată admira din plin frumusețea peisajelor.

Pensiunea oferă și posibilitatea de organizare a seminarelor, a trainingurilor și a altor activități în echipă.

Preț
Detalii despre preț și cazare găsiți aici.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 76 km de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „La Iepurași”

Pensiunea se află într-o locație de poveste, chiar în inima naturii și propune vizitatorilor tot ce este necesar pentru o vacanță relaxantă: o zonă de odihnă bine amenajată cu piscină, terasă și căsuțe de vacanță, cu saună și ciubăr relaxant și cu tril de păsărele liniștitor.

„La Iepurași” dispune de opt locuri de cazare și de o saună pentru șase persoane.

Preț
Închirierea unei căsuțe pentru două persoane costă 1 200 de lei (cu mic dejun inclus).

Pentru detalii și rezervări accesați pagina de Facebook a pensiunii sau sunați la numărul de telefon (+373)79699555.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 130 km de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală, veți ajunge la destinație în circa două ore.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Casa Veche”

Cu o istorie fascinantă de peste 100 de ani, această pensiune te va cuceri de la prima vedere.

„Casa Veche” este o pensiune turistică din sudul Moldovei, localizată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Este realizată în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, de o terasă de vară și de un restaurant cu bucătărie regională, precum și de un spațiu pentru masterclassuri culinare.

Restaurantul pensiunii folosește exclusiv produse crescute în grădina casei sau procurate de la gospodarii din lunca Nistrului.

Preț
Prețul pentru o cameră dublă pornește de la 1 300 de lei pe noapte.

Pentru mai multe detalii sunați la numărul de telefon (+373)79708172 sau accesați pagina web a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 140 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ două ore și 15 minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Gagauz Sofrasi”

Complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi” vă propune o varietate de servicii. Aici vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

Veți găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale Autonomiei Găgăuzia, crama „Gagauz Maazası”, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, sala de banchet „Favorit” etc.

Hotelul are în total 10 camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Alte șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.

Preț
Prețul unei camere de hotel variază de la 900 la 1 300 de lei.

Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon (+373)60534969 sau accesați pagina web a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 122 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ două ore.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „Casa Karaman”

Casa Karaman este o pensiune turistică din satul Târnăuca, Slobozia. Pensiunea a fost ridicată pe locul unei căsuțe tradiționale, cu o istorie de aproximativ 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație și care păstrează autenticitatea perioadei începutului secolului al XX-lea.

Este o adevărată bijuterie istorică a satului, datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi, confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier, lămpi, covoare etc.), dar și lucruri donate de familiile din comunitate, cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

La Casa Karaman, vizitatorii pot admira obiectele și exponatele tradiționale, dar și pot afla poveștile și legendele vechi locale. Mesele de aici sunt pregătite din bucate tradiționale, specifice zonei și astfel oaspeții pot gusta mâncăruri unice, precum cniș, vărzări, pirojcane, năut cu rață și multe alte bucate delicioase.

Preț
Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon (+373)68604060 sau accesați pagina web a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 70 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ o oră și 20 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „CUIB”

Complexul Turistic „CUIB” își așteaptă vizitatorii în satul Căpriana, raionul Strășeni. Este amplasat într-o localitate liniștită, cu peisaje idilice, in apropiere de una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară – Mănăstirea Căpriana.

Preț
Cazările vor putea fi posibile începând cu data de 15 ianuarie, iar pentru mai multe detalii sunați la numărul de telefon (+373)60212444 sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 43 km de la Chișinău, iar dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ 50 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea Eco-Village Văleni

Pensiunea Eco-Village Văleni a fost înființată în 2014 în inima Rezervației Biosferei UNESCO Lunca Prutului și își propune dezvoltarea turismului eco în regiunea Lacului Beleu. La complex aveți acces la mai multe facilități și obiective de interes. Pe teritoriul complexului vă puteți caza în pensiune sau în căsuțele rustice de pe teritoriu. De asemenea, aici găsiți un restaurant, un muzeu și un foișor rustic, unde vă puteți delecta cu un meniu alcătuit din delicii tradiționale.

Proprietarii vă oferă și o gamă vastă de activități, cum ar fi caiac-canoe sau birdwatching. În apropriere, cu un automobil sau scuter închiriat de la complex, puteți vizita Lacul Beleu, Rezervația Biosferei UNESCO „Prutul de Jos”, Colinele de Aur sau puteți merge în drumeție pe Drumul lui Petru Rareș.

Preț
Prețurile încep de la 500 de lei pe noapte pentru o persoană.

Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon (+373)60775173 sau accesați pagina web a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău, iar dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ trei ore și 30 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea „La Tudora”

Pensiunea „La Tudora” este locul unde îți poți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos. Tot aici te poți delecta cu bucate tradiționale, cu zeamă de pește făcută pe foc, cu plăcinte fierbinți coapte în cuptor, cu mămăligă coaptă pe jăratic și cu friptură din cocoș de casă.

Preț
Prețul căsuței de lemn pentru două persoane este de 1 500 de lei.

Pentru mai multe detalii sunați la numărul de telefon (+373)68196250 sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află la o distanță de 136 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge în aproximativ două ore și 10 minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran

Pensiunea Tree House

Tree House este locul ideal unde îți poți da întâlnire cu natura. Este un resort autentic ce îmbină armonios toate elementele de care ai nevoie pentru o escapadă de vis: foc, apă, pământ, aer și copaci. Pădurea ce înconjoară resortul te inundă cu o oază de prospețime și liniște. Chiar dacă complexul se află aproape de Chișinău, totuși, păstrează acea intimitate și separare de orașul aglomerat.

Vile, cabane, bazine, foișoare, SPA – toate fac parte din această destinație de vis.

Preț
Cabanele în două nivele au două camere și sunt disponibile pentru patru persoane, iar prețul lor ajunge la peste 2 500 de lei pe zi.

Mai multe detalii găsiți pe pagina web a pensiunii.

Cum ajungeți?
Pensiunea se află în sectorul Ciocana, orașul Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, din centrul capitalei până la destinație veți ajunge în aproximativ 20 de minute.

Sursă: Hărți Google/captură de ecran
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente