Activiștii sunt revoltați că Primăria Chișinău a alocat doar 1,5 milioane de lei pentru proiecte pentru animale în anul 2023

caine necropola de animale
Foto: autosalubritate.md

Activiștii pentru protecția animalelor sunt revoltați de faptul că Primăria municipiului Chișinău a alocat pentru anul 2023 Secției de Control și Protecției a Animalelor doar 1,5 milioane de lei – bani destinați pentru proiectele pentru animale –, iar Necropolei de animale din Chișinău i-au fost alocate 7 milioane de lei.

„Pentru anul 2023, Secției de Control și Protecției Animalelor îi vor fi alocate doar 1,5 milioane de lei pentru proiecte. Totodată pentru Necropola de Animale în care ani la rând nu au existat condiții [precum nu există nici până astăzi] i-au fost alocate 7 milioane de lei ca şi anul trecut”, menționează activiștii pentru protecția animalelor.

Aceștia specifică faptul că societatea civilă a trimis recomandări către Ministerul Finanțelor a Consiliului Municipal, pe marginea consultărilor publice, cu solicitarea de a mări bugetul pentru proiectele de animale, către Ministerul Finanțelor a Consiliului Municipal, şi s-au purtat discuții cu consilierii de a face amendament și de a aloca mai mulți bani pentru animale: „Însă toate aceste solicitări au fost ignorate, demonstrând încă o dată că toate consultările publice sunt executate formal”.

Conform Secției de Control și Protecției Animalelor din municipiul Chișinău, în decurs la anul 2022, la Necropola de animale au murit 135 de câini, iar ANSA a interzis plasarea câinilor la Necropola din cauza lipsei de autorizație și condițiilor necorespunzătoare normelor.

Sursă: Secția de Control și Protecției Animalelor/Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente