Joe Biden, despre racheta căzută în Polonia: „Este puțin probabil ca să fi fost lansată din Rusia”

biden
Foto: NBC news

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că racheta care a căzut ieri, 15 noiembrie, pe teritoriul Poloniei și în urma căreia au decedat două persoane, este „puțin probabil ca să fi fost lansată din Rusia”.

Biden a declarat că are „informații preliminare care contrazic” ideea că racheta a fost lansată de armata rusă.

„Nu vreau să spun acest lucru înainte de a efectua o investigație completă, dar din punct de vedere al traiectoriei sale este puțin probabil să fi fost lansată din Rusia, dar vom vedea”, spune Biden, citat de reuters.com.

Amintim că Polonia a fost lovită de două rachete în după amiaza zilei de 15 noiembrie. În urma atacului, două persoane au decedat. Rachetele au căzut într-un sat din apropierea Ucrainei. Pregătirea unităților de luptă din Polonia și a altor servicii în uniformă a fost crescută. De asemenea, se verifică dacă există motive pentru invocarea articolului 4 din Tratatul NATO.

Un înalt oficial al serviciilor de informații americane a declarat că rachetele căzute sunt din Rusia. Informația însă nu a fost confirmată de autoritățile poloneze, transmite AP.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat în cadrul unui briefing că nu au la momentul de față nicio informație care să confirme că rachetele căzute pe teritoriul Poloniei sunt rusești.

Ministerul rus al Apărării neagă că rachetele căzute pe teritoriul Poloniei aparțin Forțelor Armate ale Federației Ruse, transmite agenția rusească de presă TASS.

Ministerul Afacerilor Interne din Moldova a ridicat gradul de atenție ca urmare a rachetelor care au lovit Polonia și care au provocat pierderi de vieți omenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente