De la începutul războiului din Ucraina, Rusia ar fi pierdut 42 640 de soldați. Cele mai importante evenimente din a 167-a zi de război

razboi Ucraina
Foto: ДСНС України

Astăzi este a 167-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În apropierea Aeroportului Militar din Novofedorivka, Crimeea, au avut loc mai multe explozii, relatează Reuters. Potrivit martorilor locali, începând cu ora 15.20, s-au auzit cel puțin 12 explozii. În urma exploziilor, o persoană a decedat, iar altele cinci, printre care și un copil, au fost rănite.

Ministerul rus al Apărării a precizat că ar fi fost vorba de detonarea unor muniții de aviație. De asemenea, în Crimeea, au prelungit codul galben de alertă teroristă până pe 24 august.

Sursă foto: Reuters

🟣 A fost bombardată regiunea Dnipropetrovsk. Au fost lansate 120 de rachete spre orașul Nikopol, iar mai multe case de locuit și trei întreprinderi au fost avariate. O persoană a fost rănită.

🟣 În regiunea Donețk, armata rusă a bombardat o școală, un punct de distribuție a cauciucurilor, mai multe case de locuit. Au fost efectuate 27 de bombardamente, dintre care 13 în Avdiivka. Mai muți oameni au decedat, iar alții au fost răniți.

🟣 Autoritățile ucrainene precizează că Rusia ar fi pierdut 42 640 de soldați în războiul din Ucraina.

🟣 De la începutul războiului, peste 1,3 milioane de locuitori ai regiunii Donețk au fost evacuați. În ultimele șase zile, peste trei mii de cetățeni au fost evacuați, printre care aproximativ 600 de copii și 1 400 de femei. Evacuarea obligatorie continuă.

🟣 Ucraina și Banca Mondială au semnat un acord privind acordarea unui grant în valoare de 4,5 miliarde de dolari. Banii au fost oferiți de către Statele Unite ale Americii pentru a asigura plata pensiilor și a anumitor programe de asistență socială de stat.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente