Meteorologii au anunțat prelungirea codului galben de pericol excepțional de incendiu pe teritoriul Moldovei

incendiu
Foto: Facebook/ Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o nouă avertizare meteorologică de pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil în perioada 6-12 august. În această perioadă este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetație forestieră, locuințelor și anexelor gospodărești.

Astfel, în condiții de umiditate redusă, vînt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Prin urmare, cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere.

Se recomandă:
# evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
# restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente