Romanul „Război și Pace” va fi exclus din curriculumul școlar din Ucraina

csm_2020_09_03_Prezentacija_antologii_Voina_mir_03_a168c12581
Foto: libsakh.ru

Andrii Vitrenko, viceministrul Educației al Ucrainei, a anunțat despre modificările programului educațional de la 1 septembrie 2022. Așadar, în școlile din Ucraina elevii nu vor mai studia romanul „Război și Pace” de Lev Tolstoi, transmite presa ucraineană.

Totodată, din curriculum vor fi excluse și alte opere din literatura rusă.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină. Ei bine, de exemplu, «Război și Pace». Astfel de lucruri nu vor mai fi studiate în Ucraina. Adică tot ce cântă «trupele orci» va dispărea din programul literaturii străine”, a spus Vitrenko.

Andrii Vitrenko a mai comunicat că au existat discuții și pe tema excluderii altor scriitori ruși din programa școlară.

„Acum sunt în desfășurare discuții la nivel profesional și sunt foarte tensionate. Membrii grupurilor de lucru, care au fost selectați de ministerul nostru, vor ajunge, sunt sigur, la o înțelegere, și vom vedea un program actualizat despre literatura străină”, a mai subliniat viceministrul Educației al Ucrainei.

Potrivit lui Vitrenko, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației și Științei, s-au creat grupuri de lucru de înaltă profesionalitate, care lucrează deja la schimbări în programa școlară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente