(video) Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți pentru 72 de ore în dosarul „Kuliok”

Dodon
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc în această dimineață la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru #diez de comunicatoarea Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Pe lângă Dodon a mai fost reținut și cumnatul acestuia.

Procuratura Anticorupție a anunțat în cadrul unui briefing de presă că astăzi au avut loc percheziții în 10 locații imbolie și în trei automobile. Subiecții anchetei sunt Igor Dodon, dar și alte persoane care au tangență cu săvârșirea faptelor de infracțiune.

De asemenea, Procuratura Anticorupție a mai anunțat că o persoană a încercat să înghită probele în cadrul perchezițiilor.

Toate declarațiile le puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au avut loc în baza unor bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au avut loc în cadrul dosarului „kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui de atunci Igor Dodon.

Vă aducem aminte că, în mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a făcut publice secvențe video de la întâlnirea lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc la începutul lunii iunie 2019. În acel videoclip, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră lui Igor Dodon.

Ținem să menționăm că în acele 30 de secunde difuzate se vede cum Plahotniuc îi aduce lui Dodon punga transmisă de către o persoană pe nume Costea și care ar fi urmat să ajungă la cineva pe nume Cornel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente