După doi ani de pandemie globală, Coreea de Nord a confirmat primul caz de deces provocat de COVID-19

coreea de nord
Foto: BBC

Presa de stat din Coreea de Nord a informat despre primul caz de deces provocat de COVID-19 înregistrat pe teritoriul țării sale. Autoritățile locale au calificat situația drept o „urgență națională majoră”, transmite BBC.

Conform portalului, presa de stat și autoritățile au început să anunțe despre primele cazuri de infectare cu COVID-19 ieri, 12 mai 2022.

Potrivit informațiilor, în capitala Coreei de Nord a avut loc un focar de epidemie a variantei Omicron, iar ulterior au fost anunțate și măsurile de izolare a populației civile, însă nu au fost prezentate datele oficiale cu privire la numărul oamenilor infectați.

Agenția de știri nord-coreeană KCNA a informat că focarul s-a extins dincolo de capitală și că aproximativ 350 000 de persoane au arătat semne de infectare cu COVID-19, dar nu a fost precizat numărul celor care au fost testați pozitiv.

„Nu îmi doresc acest lucru, dar este foarte posibil ca piețele, unde mulți oameni își câștigă existența, să fie închise. Va fi mai grea și deplasarea prin țară în noile condiții. Acest lucru, la rândul său, îi va face pe oameni să obțină mai greu hrana și proviziile necesare pentru trai”, menționează Kim Jong, liderul țării.

Coreea de Nord a respins toate ofertele propuse de către comunitățile internaționale, inclusiv furnizarea dozelor de vaccin AstraZeneca și alternativa propusă de China anul trecut. Autoritățile locale au susținut că dețin control asupra epidemiei și au închis, în acest context, granițele țării la începutul lunii ianuarie 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente