Moldovenii din diasporă își vor putea perfecta semnătura electronică la misiunile diplomatice și la oficiile consulare

semnatura electronica
Foto: depositphotos.com

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene au semnat, astăzi, 10 mai curent, un acord interinstituțional ce va facilita perfectarea semnăturii electronice pentru cetățenii moldoveni din diasporă, prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale țării noastre.

Acordul prevede prestarea în străinătate de către STISC a serviciilor de certificare a cheilor publice (semnătura electronică) și anume: eliberarea/revocarea certificatelor cheilor publice, suspendarea/restabilirea valabilității certificatelor cheilor publice prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

În cadrul procedurii de semnare a documentului, directorul STISC, Gheorghe Pantaz, a subliniat că: „Astfel, simplificăm accesul la serviciile publice electronice și depășim barierele de interacțiune dintre cetățean și stat, oferim confort utilizatorilor și facilităm beneficierea de servicii publice electronice calitative la distanță/on-line. De asemenea, prin această acțiune Republica Moldova se aliniază recomandărilor și standardelor țărilor europene”.

La rândul său, Secretarul General interimar al MAEIE, Sergiu Odainic, a declarat că „modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare prestate diasporei reprezintă o prioritate-cheie a ministerului de externe. Oferirea în premieră prin intermediul serviciului diplomatic a posibilității perfectării semnăturii electronice va oferi un prilej conaționalilor noștri din exterior să relaționeze mai facil cu instituțiile de stat din țară”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente