(doc) Cum călătorim peste hotare. Cele mai recente actualizări cu privire la alertele de călătorie pentru moldoveni

calatorie
Foto: Eva Darron

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a actualizat informațiile privind călătoriile moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei de COVID-19. Noile condiții au au fost actualizate pe 29 aprilie.

Datele din tabel pot fi modificate, urmare a adoptării de către autoritățile statelor străine a deciziilor care pot afecta condițiile și regulile de intrare. Călătorii urmează să verifice cerințele de deplasare pe sursele oficiale din statele de destinație.

Informațiile privind alertele de călătorie sunt publicate în regim operativ inclusiv de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

UPDATE!

Amintim că ieri, 30 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că au intervenit unele modificări în condițiile de călătorie în Italia. Din 1 mai 2022 se exclude obligația de prezentare a Certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)”.

O altă țară care a ridicat restricțiile și nu mai solicită la intrare documente confirmative referitoare la vaccin, test sau alte acte medicale în context pandemic este Bulgaria. Vedeți aici detalii.

Și Autoritatea de aviație civilă din Grecia a anunțat că începând cu astăzi, 1 mai, se elimină restricțiile de călătorie pentru călătorii interni, dar și cei care vin din afara țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente