(doc) Noi condiții de călătorie în Italia. De la 1 mai va fi suficientă prezentarea certificatului verde COVID-19

Rome-coroavirus-large-1024×683
Foto: atlanticcouncil.org

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că au intervenit unele modificări în condițiile de călătorie în Italia. Din 1 mai 2022 se exclude obligația de prezentare a Certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)”.

Prin urmare, de la 1 mai, pentru intrarea în Italia va fi suficientă prezentarea certificatului verde COVID-19 (certificat de vaccinare, certificat de vindecare sau test molecular sau antigen negativ) sau altă certificare de vaccinare recunoscută ca echivalentă.

Pentru intrarea pe teritoriul Republicii Italiene pesoanele au obligația de a prezenta transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, certificatul digital UE COVID-19 care atestă una dintre următoarele situații:
# vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă, (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă sau
# vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel, sau
# vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni, sau
# efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Doar în cazul nedepunerii uneia dintre certificările de mai sus, măsura de carantină se aplică pe o perioadă de 5 zile cu obligația de a se supune la sfârșitul perioadei teste moleculare sau antigenice.

Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau antigenic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente