(foto) „Putin, Haga te așteaptă!” Despre iazul „sângeros” de sub ferestrele Ambasadei Rusiei la Vilnius și campioana olimpică lituaniană

unian
Foto: Colaj foto: #diez Foto: Twitter Rūta Meilutytė

Unul dintre iazurile de lângă ambasada Rusiei din Vilnius a fost vopsit în roșu, asemănător cu culoarea sângelui. În cadrul campaniei „Înotând prin” (Swimming through), campioana olimpică lituaniană Rūta Meilutytė a traversat iazul înotând.

Acțiunea „Înotând prin” (Swimming through), a avut drept scop de a atrage atenția asupra suferinței oamenilor și evenimentelor din Ucraina. De asemenea, pe drumul care desparte iazul „sângeros” de cel curat, activiștii au scris „Putin, Haga te așteaptă”.

Image
Twitter: Rūta Meilutytė

Potrivit sportivei, iazul „sângeros” reprezintă responsabilitatea Rusiei pentru crimele de război împotriva ucrainenilor, iar înotul campioanei simbolizează eforturile constante ale ucrainenilor și necesitatea de a lupta și de a străbate aceste dificultăți.

Acțiunea a fost aprobată și reglementată de către autorități, iar apa a fost vopsită cu coloranți ecologici.

„Este important să nu uităm represaliile îngrozitoare împotriva ucrainenilor și imaginile lor pline de durere. Oroarea continuă pe care Rusia o creează pe pământul ucrainean nu ar trebui să devină o normă. Când țări precum Germania nu impun sancțiuni adecvate împotriva agresorului, alegând banii în locul oamenilor, este greu să ne menținem speranța. De aceea este atât de important să continuăm să acționăm, să răspândim informațiile potrivite, să ne oferim drept voluntari, să protestăm, să facem sacrificii și să presăm guvernele noastre să ia măsuri”, a declarat sportiva.


Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 43 de zile țările se află în război. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente