NATO spune că Rusia nu se retrage de la granița cu Ucraina, doar „își schimbă locul”

NATO
Foto: REUTERS/Johanna Geron

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat azi, că „Rusia nu își retrage nici măcar parțial trupele din Belarus, ci mai degrabă pare să le schimbe cu locul. Mai mult, numărul trupelor aduse de Rusia la granițele Ucrainei este în creștere”, scrie Reuters.com.

„Nu am văzut nicio retragere a forțelor ruse. Și, desigur, asta contrazice eforturilor diplomatice. Ceea ce vedem este că au crescut numărul de trupe și mai multe trupe sunt pe drum. Deci, până acum, nicio de-escaladare”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mai afirmat că Alianța speră totuși într-o soluție diplomatică, dar că NATO este și „pregătită pentru ce este mai rău”. Stoltenberg a mai afirmat că Rusia nu este în măsură să hotărască viitorul altor țări, cu referire la Ucraina, și că fiecare stat este liber să-și aleagă viitorul.

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat marți că peste 150 000 de soldați ruși se află încă lângă hotarul cu Ucraina.

Pe de cealaltă parte, președinta Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că Rusia va face tot ce îi stă în putere pentru a preveni un război cu Ucraina.

Vă amintim că ieri, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că a început retragerea formelor militare de la hotarele cu Ucraina, invocând despre „terminarea exercițiilor militare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente