(doc) Micșorări, măriri și propuneri de amenzi. Guvernul a votat modificarea Codului contravențional

bani-lei-920×580
Foto: joblist.md

Cabinetul de miniștri a votat astăzi, 12 ianuarie, modificarea Codului contravențional al Republicii Moldova. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției și include o serie de modificări asupra mai multor articole. Prin urmare, urmează să apară amenzi noi, valoarea unora va fi micșorată, iar a altora va fi mărită.

Printre modificări se enumeră introducerea amenzilor pentru părinții care colectează și oferă taxe ilegale în școli și grădinițe, amenzi noi pentru instruirea necorespunzătoare în școlile auto, amenzi pentru refuzul nejustificat de a prezenta (înmâna) registrul de reclamații consumatorului, amenzi pentru cerșitul însoțit cu simularea unei dizabilități, introducerea obligativității sistemului de reținere pentru copiii sub vârsta de 12 ani în automobile, lucrările de reparație în blocurile locative nu se vor permite nici duminică și multe altele.

„Scopul proiectului este contracararea unor fenomene îndreptate spre încălcarea unor drepturi constituționale ale persoanei fizice, atentarea la sănătatea populației și a persoanei, precum și spre atentarea la ordinea și securitatea publică. Totodată, proiectul urmărește concretizări și concordări de norme juridice în limita cadrului juridic național/internațional, precum și majorări de sancțiuni orientate spre atingerea scopurilor prevăzute de art. 2 din Codul contravențional”, explică autorii proiectului.

Vedeți mai jos toate modificările propuse.

Proiectul de lege a fost votat astăzi de guvern. Următorul pas pentru implementarea acestuia este votarea acestuia de către deputați în parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente