„Vrem ca la ei, dar iese ca la noi.” Noile piste pentru bicicliști de pe bd. Dacia au devenit loc de parcare pentru automobile

BeFunky-collage

Ieri, primarul Ion Ceban a relatat că, pe bulevadrul Dacia, pe tronsonul Hristo Botev-Traian, au fost create noi benzi pentru cicliști în cadrul proiectului-pilot „Coridor Verde și Sigur”. Inițiativa conducerii orașului este bună, însă nu are sustenabilitate. Șoferii continuă să-și parcheze mașinile neregulamentar pe aceste piste.

Utilizatorul Alexandru Stratan a publicat pe Facebook o fotografie în care se vede cum mai multe automobile staționează pe pista de pe bulevardul Dacia, chiar dacă sunt afișate indicatoare rutiere ce interzic acest lucru. Acesta a scris: „Хотим как у них! Получается как у нас”.

Александр Стратан

„Lucrările au demarat săptămâna trecută, prin aplicarea liniilor de marcaj, iar în prezent, se montează bolarzii pentru securizarea bicicliștilor pe bandă. Urmează lucrări de montare a indicatoarelor rutiere și de aplicare a unor elemente de marcaj.

Totodată, în cadrul colaborării cu «Automobil Club din Moldova», în primăvara anului viitor, va fi amenajată și o trecere pietonală la intersecția bulevardului Dacia cu strada Matei Millo”, a spus Ion Ceban.

Proiectul este realizat de către Project Line SRL, PlatformaUrbana, AO „Automobil Club din Moldova”, în colaborare cu Direcția generală transport public și căi de comunicație, cu suportul proiectului PNUD Moldova și GEF Moldova „Orașe verzi durabile pentru Moldova” și al „Grupului de lucru pentru transport alternativ” Alianța Biciclete Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente