(foto) O echipă, care a lucrat la filmul Vendetta cu Bruce Willis, filmează un documentar pentru Netflix în Moldova

shd2
Foto: Facebook/Elena Briciuc - Solonari

În Moldova se filmează un documentar pentru Netflix, iar din echipă fac parte și trei titani ai cinematografiei mondiale. Aceștia recent au terminat de turnat filmul Vendetta cu Bruce Willis (care va apărea pe ecrane în anul 2022), iar acum se află în țara noastră pentru a filma un documentar cu Mariana Dahan.

Despre aceasta a menționat Elena Briciuc-Solonari pe pagina sa de Facebook: „Ei sunt Brad, Roxy și Jim. Împreună au 11 premii Emmy și sunt niște titani ai cinematografiei. Iar eu sunt fericită să fac parte din această echipă cosmos și să pun umărul la ceva atât de măreț.”

Facebook/Elena Briciuc – Solonari
Facebook/Elena Briciuc – Solonari
Facebook/Elena Briciuc – Solonari
Facebook/Elena Briciuc – Solonari

Documentarul se numește „Shadows in the Dark” și prezintă viața oamenilor care nu au identitate (din punct de vedere legal). Producătorii filmului le numesc pe aceste persoane „invizibile”. În afară de rude sau prieteni, nimeni nu știe despre existența lor. Este vorba despre copiii născuți cel mai des în mediul rural, unde drepturile le sunt prea puțin respectate. Aceștia devin deseori victime ale traficului uman, sunt abuzați pentru că nu are cine să-i apere. Ei nu pot călători, nu pot obține servicii medicale, nu pot să-și cumpere o casă. Astfel de persoane există și în Republica Moldova, transmite jurnal.md.

Totodată, pelicula va include și istoria Marianei Dahan, o activistă pentru drepturile omului și o scriitoare despre utilizarea tehnologiei pentru progresul uman. Ea este fondatoarea World Identity Network, o organizație non-profit care promovează identitatea universală. E de menționat că Maria Dahan a fost inclusă de revista Forbes în Top 100 cei mai influenți oameni din domeniul identității digitale din întreaga lume.

Facebook/Elena Briciuc – Solonari

80 % din documentar este deja gata, Republica Moldova fiind ultima locație pentru filmări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente