(foto) În aceste clipe, au loc percheziții ale SIS acasă la șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale

Foto: captură video privesc.eu

În aceste momente, procurorii anticorupție și ofițerii SIS desfășoară percheziții acasă la procurorul general adjunct suspendat al Procuraturii Generale (PG), Ruslan Popov. Acesta este suspectat de îmbogățire ilicită.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„La moment, de către grupul de urmărire penală constituit pe caz, se efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Rezultatele acțiunilor va vor fi aduse la cunoștințe în timp util de către conducătorul grupului de urmărire penală. Suplimentar menționez că dosarul a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate la caz”, a spus Dumitru Robu.

Acesta nu a precizat dacă Popov a fost sau nu reținut.

Mai jos vedeți imaginile publicate de deschide.md.

deschide.md
deschide.md

Ruslan Popov a fost șeful adjunct al PG, iar o dată cu inițierea urmării penale asupra procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și adjuncții lui au fost suspendați din funcție.

Amintim că Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore pe 5 octombrie, iar procurorul Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

El este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și oferirea de declarații false în fața organelor competente.

Alexandr Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul furtului bancar și pentru promovarea unui amendament în 2011 în favoarea „Laundromatului”.

Totodată, Dumitru Robu a fost ales noul procuror general interimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente