Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore

captura_zdg
Foto: https://www.zdg.md/

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore. Se întâmplă după ce la sediul Procuraturii Generale au avut loc percheziții timp de mai bine de trei ore.

Victor Furtună, procurorul anticorupție care investighează cazul, a declarat, citat de Ziarul de Gardă, că: „Au avut loc acțiuni de urmărire penală într-o cauză penală. Este vorba de abuz în serviciu, corupere pasivă și dare de declarații mincinoase. A fost reținut pentru 72 de ore. După expirare, vom depune demers. Soția lui nu are nicio învinuire pe această cauză. Au fost ridicate careva bunuri. Perchezițiile au fost efectuate de către mine și ofițerii SIS. Este învinuit de mai multe acțiuni și acestea prevăd închisoare. Pe această cauză este reținut doar Alexandr Stoianoglo”.

Alexandr Stoianoglo a fost escortat marți seara de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale în Izolatorul de detenție preventivă de pe strada Tighina din centrul capitalei.

În seara zilei de marți, mascații SIS au efectuat percheziții la Procuratura Generală timp de mai bine de trei ore. Acțiunile au început cu puțin timp înainte de ora la care Alexandr Stoianoglo urma să susțină un briefing de presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente