Concurs pentru elevi și eleve. Răspunde corect la întrebări și ai șansa să corespondezi din liceu pentru diez.md

My Post

Echipa #diez caută corespondenți și corespondente din liceele din Chișinău și din țară. Vrem să ne ajuți să scriem știri mai interesante și mai actuale pentru tine și semenii tăi, să găsim domeniile voastre de interes și să le explorăm împreună. Dacă ne poți oferi câteva ore pe săptămână din timpul tău de licean(ă), atunci te invităm să intri în concurs și să ne demonstrezi că ai curiozitate și inițiativă. Mai jos, afli cum te alături competiției pentru un loc în echipă.

Recrutarea din acest an se va desfășura în trei etape:
# concursul cu întrebări în baza articolelor #diez;
# realizarea unei știri din liceu;
# interviul final.

Cine poate participa?

Orice elev (elevă) din Chișinău sau din alte localități ale Moldovei care:
# își dorește să-și dezvolte creativitatea alături de echipa #diez;
# își dorește să-și dezvolte abilitățile jurnalistice în redacție sau pe teren.

* Poți participa dacă vorbești atât româna, cât și rusa, îți amintim că suntem redacție bilingvă.

Etapa I. Concursul

https://www.instagram.com/p/B81K0AUhO5z/

Concursul va dura 10 zile, începând cu luni, 27 septembrie și până pe 6 octombrie. În fiecare zi, noi vom posta în stories pe pagina noastră de Instagram câte o întrebare în baza articolelor scrise anterior pe diez.md, al cărei răspuns îl puteți găsi exclusiv în acestea. De asemenea, vom posta întrebările zilnic și în articole scrise pe diez.md. 

*Nu vă faceți griji dacă intrați în concurs la câteva zile de la începerea acestuia. Vom dedica un highlight special concursului pe pagina noastră de Instagram, unde vom salva toate întrebările, astfel puteți să răspundeți și mai târziu, cu condiția că o veți face până la 6 octombrie, la fel, veți putea reveni mereu la întrebările în articolele de pe site.

Cum oferi răspunsul?

Dacă găsești răspunsul la întrebare, răspunde printr-un mesaj la aceasta pe pagina de Instagram sau printr-un mesaj la e-mailul [email protected] cu mențiunea „Vreau să corespondez din liceu.”. Răspunsul va putea fi găsit exclusiv în știrile mai vechi scrise pe #diez, de aceea te rugăm să atașezi la răspunsul tău și linkul știrii de unde ai găsit informația.

Ce se întâmplă mai departe?

În baza acestui concurs, noi selectăm câștigătorii și câștigătoarele în funcție de numărul de răspunsuri corecte sau de răspunsul în sine, în cazul în care întrebarea nu va avea doar un răspuns fix.

Etapa II. Știre din liceu

În continuare, vom invita participanții și participantele să ne transmită CV-urile lor, dar și o știre despre un eveniment/subiect de interes din cadrul liceului în care aceștia (acestea) învață la adresa de e-mail [email protected], cu subiectul e-mailului „Vreau să corespondez din liceu”.

Etapa III. Interviul

https://www.instagram.com/p/B9O5w_rBLCr/

Ultima etapă e cea în care te invităm la un interviu ca să te cunoaștem și să ne cunoști. Cel mai probabil, acesta va avea loc online, pentru ca să ne simțim cu toții în siguranță, dar și pentru a evita obstacolele legate de transportarea din zone mai îndepărtate de Chișinău.

În cazul în care te alegem și ne alegi, responsabilitățile tale pot varia de la scrierea articolelor până la realizarea de reportaje video, podcast-uri sau orice alte idei îndrăznețe sau timide pe care le vei avea. Nu-ți face griji, stabilim împreună câte ore pe zi/săptămână/lună vei lucra, pentru că știm… teze, teme și bacalaureat.

https://www.instagram.com/p/B4R6EI5BNDo/

Ce au făcut anterior corespondenții și corespondentele din liceu la #diez

În ediția precedentă, am avut marele noroc să avem o mulțime de corespondenți și corespondente activi și active. Astfel, ne bucurăm că l-am cunoscut pe Valentin Josan, care și-a dedicat timpul să scrie articole explicative pe diverse teme. De exemplu, aici ne-a explicat în pași cele mai importante etape ale Brexit-ului.

Beatricia Petrașcu a realizat un proiect culinar minunat în perioada carantinei dificile din primăvara anului 2020, atunci când cu toții încercam să ne petrecem izolarea într-un mod interesant. Cantina din carantină ne-a adus culoare în feed și pe mese.

Din prietenia Beatriciei și a Alinei-Maria Țurcanu a răsărit un alt proiect nou pe #diez – Așa o situație – un proiect în care corespondentele au decis să facă lumină și să ne explice cu ajutorul legilor actuale cum putem să procedăm legal în diverse situații pentru a ne simți mai confortabil.

Nicoleta Lisevici a scris activ despre activitățile tinerilor și tinerelor din Leova, informându-ne astfel despre ce se mai întâmplă în sudul țării. La fel de active în scrierea știrilor din liceele lor au fost și Eliza Malcoci, Mădălina Demian și Codrina Pietraru.

https://www.instagram.com/p/B8i2heAhcfd/

Iar Alina-Maria Țurcanu a devenit la scurt timp membră a echipei #diez, scriind pentru noi săptămânal, până la absolvirea liceului.

Toate articolele scrise de corespondenții și corespondentele noastre pot fi găsite aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente